מלבד היותו טעים ומתוק בקיץ הוא משתלב נפלא ליד גבינה בולגרית, וטוב להרוות צמא בתקופת הקיץ. לפרי העסיסי המון אנרגיה וסגולות רפואיות רבות.
המאמר באדיבות חלי ממן כוהנת הדיאטות ומייסדת קבוצות תמיכה להרזיה.
1. האבטיח עשיר מאד בפקטין (חומר שאחראי על קרישה של הריבה והוא נמצא בקליפות, בגרעינים ובחרצנים של רוב הפירות), ליקופן, סיבים תזונתיים, בויטמינים ומינרלים שונים.
2. יש בו ויטמינים רבים: קבוצת B ,A ו-C, ברזל, סידן, מגנזיום ואשלגן.
3. האבטיח מכיל רק 30-35 קלוריות ל-100 גר' (בהתאם לסוג האבטיח).
4. כדי לקבל כמות יומית של מגנזיום מספיק לאכול 150 גר' אבטיח. בננה היא הפרי היחיד בעלת כמות מגנזיום יותר מאשר באבטיח. אבל לעומת האבטיח הבננה מכילה הרבה יותר קלוריות ולכן הרבה פחות מושכת את כל שומרי המשקל.
5. ב- 100 גרם אבטיח יש 30 קלוריות בלבד. כך, שמנת פרי נחשבת 200 גר פרי בניגוד לפירות אחרים.
6. לא רק האבטיח עצמו בריא, אלא גם הגרעינים שלו! תזכרו את זה, לפני שאתם בוחרים לקנות אבטיח ללא גרעינים. גרעיני אבטיח מכילים 25% שמן, שעשיר בוויטמין D ומבחינת ההרכב הכימי שלו והשפעה על הגוף קרוב מאד לשמן שקדים.
7. סגולות רפואיות – האבטיח יכול לסייע במרפא במקרים של חום גבוה, עצירות/בעיות חילוף חומרים.
הידעת? אבטיח ידוע גם כמשפר את איכות השינה ומצב הרוח. בנוסף הוא גם מומלץ לנשים בהריון ולאחר הלידה ולנשים בכל תקופת ההנקה.